Selecteer een pagina

Dag lieve Mookse dames,

Dit is het eerste bericht op onze blogsite. Vanaf nu kunnen onze familie en vrienden meegenieten van onze belevenissen… En kun je op deze plek de laatste nieuwtjes, foto’s en filmpjes zien.

Het begon met Carnaval…
Ieder jaar met carnaval begon het weer te kriebelen. Wat zou het toch ontzettend gaaf zijn om met samen muziek te gaan maken in een echt dweilorkest! En zowaar gebeurt het dan echt. Op de oprichtingsbijeenkomst spreken we af dat we met carnaval minimaal 3 liedjes willen spelen. De toon is gezet, veel wijn, en heeeel veel lol. Als we deze lijn doorzetten, dan wordt het een groot succes. Na de eerste bijeenkomst hebben we nog steeds geen naam. De Moekes, M3, Heitutjes en nog meer ongein, maar dat is ’t niet. Verder zoeken we nog meer dames, gaan we de instrumenten testen in Oeffelt en worden docenten benaderd.

Tweede bijeenkomst!
Steeds enthousiaster. De bezoeken aan Excel in Oeffelt waren een groot succes. We mogen de instrumenten proberen en krijgen goed advies. De meeste van ons kunnen nog geen noot lezen en krijgen met moeite een valse noot uit de instrumenten geperst. De instrumenten worden zonder morren meegegeven onder de naam van Zus Sjan (zus van Jozefien). We vinden topdocenten en repetitieruimte voor de Sax, overig koper en voor de trommels. Voor de zomer moeten we noten leren lezen en een toonladdertje kunnen blazen. Na de zomer gaan we samen aan de slag! Ook deze bijeenkomst bij Jitte was een ├ęcht Mooks feestje. Weer veel wijn (steeds meer) en heel veel lol.