Selecteer een pagina

Afgelopen donderdag was er weer een gezamenlijke repetitie in het Gemeenschapshuis. We waren bijna voltallig. Ook Petra Meeussen, een nieuw lid op trom!! Na het succesvolle optreden bij het huwelijk van Meester Jerome zijn we gevraagd voor de kerstviering. Ger heeft gezorgd voor drie mooie kerstliedjes. We gaan voor het eerst oefenen met een tegenmelodie. En dat is best wennen… In de muziek van de Tenorsax, Bariton, Trombone en altsax is werkelijk geen enkele melodie te herkennen. En dan stroomt om acht uur de meute het zaaltje binnen. We zijn al geoefend, de standaarden worden klaargezet. Beetje gefriemel met rietjes en mondstukken en een paar (sorry dames) lekkere fouten noten. Dan zet Ger ons in de goede volgorde! (ook belangrijk). De temperatuur loopt al een beetje op. Goed. We tikken af, één, twee, drie, vier ….! Na drie noten stopt het alweer. We waren de OP-maat vergeten. Na anderhalf uur blazen en trommelen zijn we moe, maar voldaan! Wat klonk het mooi!! Vol vertrouwen pakken we onze spullen en confisqueren de stamtafel. Ook dat is alweer routine geworden, geld lappen en bestellen maar. Top 3: wijn (vooral rosé, bier en water. Nog even nagenieten, maar al snel komen de verhalen. Toen we om half één naar huis gingen (Anneke, Iris en Mirjam) kwamen er nog paar anekdotes die jullie nog niet kennen…

– We hebben de stamtafel ingenomen van de zaalvoetballers. Éen van de oudgedienden vertelde dat hij al 35!! jaar op donderdagavond aan deze tafel heeft doorgebracht. Maar voor onze dames maakt hij graag plaats.

– Evert Huttner beweert dat hij dit jaar Prins Carnaval wordt en nodigt ons uit om op het Heikneuterbal een ‘lekker nummertje’ te komen spelen.

We hebben hem uitgelegd dat,
mocht dat een serieus verzoek worden,
we dit eventueel inbrengen in onze vergadering,
en dit uitgebreid gaan bespreken,
we dan de voors en tegens op een rij zetten,
en uiteindelijk…
zonder daarbij over één nacht ijs te gaan,
hierover een unaniem democratisch besluit gaan nemen…

Of deze boodschap (om half één s’nachts is geland is overigens nog zeer de vraag.
Gezellig was het wel!

Ps: de foto is gemaakt met www.datzieterlekkeruit.nl.