Selecteer een pagina

Onder druk onstaan de mooiste resultaten…

In augustus 2010 blazen we meestal heel mooi, maar toch zegt Ger regelmatig: ‘probeer je niet te vergissen’… Het collectief zelfvertrouwen over onze muzikale capaciteiten was (tot voor kort) niet heel groot. Maar goed, Sireen en Frank werden afgelopen zaterdag 40 en we werden vriendelijk, doch dringend verzocht een serenade te geven. Twee liedjes, zou toch moeten kunnen. In de vakantie werd er driftig geoefend op ‘lang zal ze leven’ en ‘zo-ne-goeie hebben wij nog niet gehad’. In de laatste oefensessie afgelopen week, klonk het best al heel ‘gelijk’. Ger leek gerust op het eindresultaat. Maar dan… hoe lees je de muziek in het ‘donker’, hoe plak je dit muziekstuk aan je instrument, of doen we het ‘gewoon’ uit ons hoofd… ? Wat wordt de opstelling en wanneer doen we ‘het’… Geweldig hoe we dit in goede harmonie (mooi muzikaal woord) samen oplossen!!! Na ontzettend veel gedreutel, wordt de muziek (in vier tellen) door Antoinette afgetikt…!

Het mooiste compliment kwam van onze eigen ‘Zus Sireen’: Meiden jullie waren echt helemaal geweldig. Het klonk super en het zag er ook nog eens top uit. Wat een kado!!!! Franc en ik hebben echt onwijs genoten…. en die kerels van jullie… dat was ook een echte verrassing. Om 8.00 vanmorgen lag ik al wakker met een big smile na te genieten van gisteravond. Allemaal onwijs bedankt.
En ja Selma, ik sta te popelen, ik heb 6 weken de trompet niet aangeraakt en realiseer me dat ik een enorme achterstand op jullie heb opgelopen…. hard aan de slag. Van wie kan ik de muziek van lang zal ze leven en zo unne goeie…. krijgen?
Tot binnenkort/ morgen…

Mooie plaatjes…